Comanda prajituri si torturi de casa la cel mai bun pret!

Prajituri de casa si torturi (cu frisca sau martipan), toate cu ingrediente naturale, diferite forme in functie de cerintele dvs! Preturi intre 30lei - 45 lei/kg, in functie de cerinte.

Pentru detalii si comenzi - Giorgiana 0765.395.616, Brasov.

sâmbătă, 25 aprilie 2009

Foi de napolitana "chocoholice"

O praji rapida, numai buna daca sunteti pe fuga sau daca plange "cineva" ca vrea ceva dulce si nu aveti chef de prea multa munca pt o praji :))
Ingrediente:
  • 1 pachet foi de napolitana
  • 350 gr zahar
  • 8 linguri cu varf de faina
  • 4 linguri cacao
  • 500 ml lapte ( daca mai e nevoie se mai adauga pe parcurs )
  • 100 gr nuca de cocos ( sau se poate pune si nuca macinata )
  • 1 pachet margarina Rama

Se amesteca zaharul, faina si cacaua.

Intr-o cratita se pune laptele la fiert cu margarina. Cand da cateva clocote se pune compozitia de mai sus amestecandu-se in continuu. Se amesteca la foc mic pana se ingroasa.

Se ia de pe foc si se pune nuca de cocos, amestecandu-se pana se omogenizeaza.

Cand se raceste crema se trece la asamblarea prajiturii: foaie, crema, foaie, crema si tot asa.

Deasupra putem pune o glazura sau caramel, dupa gust si imaginatie :)

vineri, 24 aprilie 2009

Ciuperci cu piept de pui si vin

Dupa sarbatori trebuie ceva mai lejer si cum nu ma prea impac eu cu carnea rosie decat cu pui, peste si cam atat :) m-am gandit ca niste ciupercute cu piept de pui stropite cu vin o sa fie excelente. Ce a iesit, astept verdictu' de la domn' bucatar :))
Ingrediente:

  • 2kg ciuperci
  • 1 piept de pui mare
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 ardei rosu mare
  • 2-3 fire usturoi verde ( sau daca nu, uscat e la fel de bun )
  • 1 cutie rosii cubulete
  • 100-150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • oregano
  • patrunjel



Se taie ceapa mai mare si se inabuseste cu putin ulei...

apoi se pune ardeiul taiat cubulete mari....

punem ciupercile taiate felii grosute si le lasam pe toate sa se inabuseaca.

Se spala pieptul de pui si se taie cubulete mici. Atunci cand ciupercile si-au lasat apa, adaugam pieptul de pui.

Dupa aprox. 20 min de fiert, adaugam rosiile, vinul alb, sare, piper si lasam sa fiarba pana ce sunt gata ciupercile si sosul este consistent ( se poate pune si amidon dizolvat in apa rece in cazul in care nu se leaga bine sosul dupa ce scade apa ).

Punem oregano, patrunjel si ce verdeturi mai vreti si mai lasam 5 min la foc mic.

Bun, buuuun...pofta buna!




































miercuri, 22 aprilie 2009

Prajitura cu piscoturi si fructe

Sincer nu mai imi trebuie dulciuri nici sa le vad, insa ce sa fac daca mama a avut grija sa imi puna vreo 2 nume de sfinti si tot nu sunt prea sfanta :))
Reteta am furat-o din revista Click-pofta buna, care are retete fff bune, pacat ca am descoperit-o cam tarziu. O puteti gasi si online pe http://www.click.ro/PoftaBuna/

Este o praji lejera, destul de rapida, fara cuptor si cu muulte fructe :)
Ingrediente ( pt 12 portii ) - reteta e putin modificata:
  • 400 gr piscoturi
  • 2 oua
  • 300 gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 400 ml apa
  • 80 gr faina
  • 500 ml frisca
  • 200 ml mascarpone
  • 100 gr ciocolata neagra ( sau 50 daca o ornati cu cacao ca in reteta originala )
  • 5 kiwi
  • 1 compot de piersici

Se freaca ouale cu zaharul si coaja de lamaie pana se obtine un amestec cremos.

Se adauga faina, apa si se fierbe la bain-marin ( asa scrie in reteta originala, insa eu am pus o plita sub oala si merge mai repede asa ). Se amesteca continuu pana se ingroasa dupa care se lasa la racit.

Intre timp, se bate frisca...
se rade ciocolata...

se bate mascarpone...

se amesteca toate cu mixerul (crema sa fie rece)....

apoi se trece la asamblat: punem un strat subtire de crema pe fundul tavii, peste care punem primul strat de piscoturi inmuaite in siropul de la compotul de piersici....punem un strat de crema....
fructele....si repetam operatiunea cu inca un strat de piscoturi

Peste ultimul strat de fructe punem un strat de crema ( va fi asa: piscot, crema, fructe, piscot, crema, fructe, crema ).

Ornam dupa gust si imaginatie ( eu am pus cioco rasa pt ca lui Dani nu ii place pudra de cacao in praji ) si se lasa la frigider 5-6 ore ( eu o las o noapte )


O sectiune fresh si delicoasa :)



























marți, 21 aprilie 2009

Ce am mancat de Paste...

Masa de Paste traditionala cu oua...

...si un iepuras...

...cu ciorbita de miel

....cu drob...

...cu friptura de miel pe care nu am pozat-o, am uitat :) si un copac inflorit...

Ca desert, cozonacul facut de mine si cel facut de mami, pasca a facut-o tot mami si cam atat :)
Eu am mai gatit si spanac cu pulpe de pui la cuptor ca eu nu prea mananc miel.




























luni, 20 aprilie 2009

Cozonac

Ioi...e a doua oara in viata mea cand fac cozonac ( de Craciun am facut 2 de proba, cu stafide ). Bineinteles ca am avut mari emotii si ceva aventuri ca fara nu se putea; nu a crescut drojdia, cumpara alta, las-o din nou sa creasca si tot asa :))
Ingrediente pt 4 cozonaci:
  • 2 kg faina
  • 20 linguri zahar
  • 6-7 oua
  • 1 margarina pt prajituri ( eu am folosit Unirea
  • 2 linguri de untura
  • aprox 1.2 l lapte
  • un pic de sare
  • drojdie ( un cubulet la 500 gr faina )
  • arome ( zahar vanilat, anason, in functie de preferinte )
  • pt umplutura nuca, mac, stafide, rahat, cacao, etc
Se freaca drojdia cu 2-3 linguri de zahar, se pune o lingura de lapte caldut, se presara un strop de faina si se lasa sa creasca ( trebuie sa fie cald in incapere ). Intre timp sa incalzeste bine laptele cu zaharul si aromele ( nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie cald bine ), se topeste untura si se freaca galbenusurile cu 2 linguri de zahar.

Cand drojdia a crescut ne putem apuca de framantat.

Se toarna laptele peste faina cernuta ( neaparat ) si se framanta pana devine omogen ( nu turnati tot laptele o data, s-ar putea sa fie prea mult ). Apoi se adauga drojdia, se mai framanta, apoi punem galbenusurile si la sfarsit untura. Framantam bine timp de 15-20 min si lasam la dospit ( din pacate nu prea mi-a ars de poze si nici nu aveam cu ce maini :) )

Eu am pus si 3-4 linguri de otet dupa ce am pus drojdia, fragezeste aluatul sau se mai poate pune un iaurt din acela de 200 gr.
Pana ce aluatul dospeste, pregatim umpluturile:
  • taiem rahatul cubulete

  • amestecam nuca cu zahar, zahar vanilat si stropim cu rom

  • punem stafidele la inmuiat in lapte sau apa fierbinte si stropite cu rom


  • amestecam macul cu zahar si zahar vanilat si oparim cu un pic de lapte fierbinte

Atunci cand aluatul si-a dublat cantitatea, ne putem apuca de intins foaia pe care o vom umple cu ceea ce dorim.

Coacem aprox 45-60 min la foc mic intr-o tava unsa cu untura si eventual tapetata cu hartie de copt.

Si cam asa s-au facut ultimii doi pana s-au copt ceilalti :)

Si rezultatul....yammy
Si cateva feliute...un pic mai incolo ca poza e plecata in poiana cu tot cu telefon si stapan :))