Comanda prajituri si torturi de casa la cel mai bun pret!

Prajituri de casa si torturi (cu frisca sau martipan), toate cu ingrediente naturale, diferite forme in functie de cerintele dvs! Preturi intre 30lei - 45 lei/kg, in functie de cerinte.

Pentru detalii si comenzi - Giorgiana 0765.395.616, Brasov.

sâmbătă, 8 august 2009

Praji de ziua mea, a lui Dani si la cununia civila

Ziua mea (5 mai)

Praji cu crema de lapte

Foi de napolitana cu crema de ciocolata si crema de vanilie cu cocos

Cremsnit facut de mami si tati (in timp ce eu scriam de zor la licenta)

Tort (prajitura cu piscoturi si fructe adaptata la forma de tort)

Ziua lui Dani (4 iulie, cu 2 zile inainte de licenta) in totalitate facute de mami si tati
Prajitura "Fanta"

Tarta cu fructe in loc de tort

Cand o sa le mai facem promit ca revin si cu retetele.

Sa nu mai vorbesc la cununie cate praji am facut...vreo 6 feluri :D ceva poze cu o parte din platouri yammmy :))
Din pacate pozele cu cele 2 torturi facute de mine le-am ratacit, insa este prajitura cu crema de lapte, adaptata la forma de tort, doar cu crema de lapte si ciocolata alba, blaturile insiropate cu zeama de la compoturi si cu muuuulte fructe :P



























































































De pe la Heraldic

Baiatu meu harnic, dupa ce ca munceste atat de mult mai are timp si de poze pt mine :))
Cateva poze cu ce mai face el bun pe la munk...
Somon la gratar cu legume sote
Salau in crusta de cornflakes cu cartofi natur
Muschi de vita la gratar cu bulete de cartofi
Pui cu ciuperci si bulete de cartofi
Tiramisu
Mar Heraldic (cu inghetata)
Decor (lebada din mar)

Paste cu vinete si mozzarela

Pe cand ma chinuiam de zor cu licenta si examene si toate care le aveam pe cap, a mai si racit Dani, no Giorgiano fa de mancare. Si ce sa fac eu repejor...paste ca imi sunt cel mai la indemana cand raman fara mancare, fie cu branza, fie carbonara, fie bolognese...paste sa fie k oricum sunt delicioase :D. Si uite asa am facut niste paste cu vinete (reteta e tot de la colega mea, insa din nou am modificat-o in functie de ce aveam prin casa)

Ingrediente (pt 2 portii):
  • 300 gr spaghete Barrila (merg si alte paste, insa mie acestea imi plac)
  • 1 vanata mica
  • 4-5 catei de usturoi
  • 6 rosii mari
  • 100 gr mozzarela
  • sare
  • ulei de masline

Se pun spaghetele la fiert, cu putina sare si ulei.

Se decojesc rosiile si se fac cu blenderul impreuna cu usturoiul.

Vanata curatata si taiata se inabuseste in putin ulei de masline.

Apoi se pun rosiile peste vinete si se mai lasa cateva minute la fiert. Apoi punem patrunjelul, oregano si busuiocul.



Scurgem spaghetele, le asezam pe farfurie si punem vinetele cu sosul de rosii, iar deasupra radem mozzarela si le servim calde cu un pahar de vin rosu :))








Pui cu vin, ciuperci si vinete

Reteta de baza este din revista "Bucataria pt toti" (cumpar lunar 4-5 reviste cu retete :D), insa eu am adaptat-o, adaugand ciuperci si vinete. Este o mancare consistenta, cu multe legume cum imi place mie :)).
Ingrediente:
  • piept de pui (o punga, o tavita etc)
  • 2 legaturi ceapa verd
  • 2 vinete potrivite
  • 500 gr ciuperci
  • 6 rosii
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml vin rosu

Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in putin ulei de masline. Apoi se adauga ardeiul taiat fasii, nu cubulete, dupa care adaugam si rosiile decojite si taiate cubulete.

Lasam putin sa se inabuseasca, dupa care adaugam ciupercile si le lasam pana isi lasa zeama. Apoi adaugam pieptul de pui si vinetele curatate si taiate cubulete mari.

Lasam sa fiarba bine cu putina sare si piper, iar aproape la sfarsit adaugam vinul alb si cel rosu, patrunjel verde, busuioc si oregano. Mai lasam 10 min la fiert.



Ca si garnitura merge excelent orezul Basmati, insa si cel normal e la fel de bun. Pofta buna!!!

















































































































































































Ficatei cu mere

O nebunie de mancarica...reteta este furata de colega mea dintr-un restaurant sau mai bine zis adaptata-inventata. A mancat, i-a placut si i-a facut dupa cum a crezut, insa rezultatul e o nebuniee :P
Ingrediente:
  • 6 mere potrivite
  • o tavita ficatei de pui
  • sare
  • piper
  • scortisoara
  • unt cat o nuca
  • ulei

Se spala si se curata ficateii dupa care se pun la prajit in putin ulei.

Intre timp se spala merele, se curata si se taie clinuri. Se pun la inabusit in unt, dupa care se condimenteaza cu f putina sare, piper si scortisoara.

Se pun ficateii prajiti peste mere si se mai lasa 5 min acoperiti pt a se imbina gusturile. Se servesc calzi.

Este o mancare foarte usor de facut, lejera si delicioasaaaaaaa. Din pacate am uitat sa ii pozez si in farfurie...o sa revin cu poze cand ii mai gatesc.

Hi hi am scapat de toate :))

I'm baaaaack!!!!
Gata am scapat de licenta, am intrat si la master, m-am maritat (doar cununia civila, nunta la anu'), am fost si in concediu, le-am facut pe toate :)) De gatit mai rar din pacate, insa am si fost plecata, a mai gatit mama...oricum pt mine vara e prea cald ca sa mai si mananc...traiasca pepenii :)) ii ador :P
Hmm o sa incerc sa culeg de prin calculator si aparat pozele la ce am mai gatit si revin cu ceva retete.
Va pupacesc!!!