Comanda prajituri si torturi de casa la cel mai bun pret!

Prajituri de casa si torturi (cu frisca sau martipan), toate cu ingrediente naturale, diferite forme in functie de cerintele dvs! Preturi intre 30lei - 45 lei/kg, in functie de cerinte.

Pentru detalii si comenzi - Giorgiana 0765.395.616, Brasov.

joi, 29 octombrie 2009

Budinca de gris cu lamaie

Aceasta delicioasa budinca am mai facut-o de cateva ori insa am tot uitat sa o postez (ba am uitat sa fac poze, ba un am facut la toate etapele). Azi dupa-masa sotul meu mi-a spus ca are pofta de ceva dulce...eu obosita, repede am cautat ceva pe bloguri. Si am vazut din nou reteta mihaelei-bunatati din bucataria mea si am zis gata...in jumatate de ora am scapat :) Iata ce a iesit!

Ingrediente:


  • 4 oua
  • 6 linguri cu varf de gris
  • 1 lime(coaja rasa si zeama)
  • 3 linguri de zahar
  • 800 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 esente de vanilie
Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul (cele 3 linguri si 2 pliculete zahar vanilat) si se bat bine pana nu mai cad din castron :) Se pune coaja de la lime, zeama si apoi galbenusurile si se mai bat putin. Se adauga si grisul si amestecam bine(se poate si cu mixerul, nu se lasa spuma). Se da la cuptorul incins intr-o forma unsa cu ulei sau margarina(eu am pus in vas yena)



Intre timp punem la incalzit laptele cu 4 linguri de zahar si 2 pliculete zahar vanilat. Dupa ce stingem focul mai lasm 2 min si punem si cele 2 esente de vanilie.

Atunci cand este copt(iese scobitoarea curata, aprox 15 min) scoatem din cuptor si turnam laptele infierbantat. Se mai lasa la cuptor pt 5-10 min si se serveste rece de la frigider cu dulceata sau caramel...e o nebunie dulce-acrisoara si un desert rapid, foarte usor de facut si cel mai usor de mancat pt ca dispare in cateva ore :))














Ficatei cu sos de vin
















Ce surpriza...am ajuns acasa de la serviciu, obosita...ma si gandeam pe drum of ce sa mai gatesc si ajung acasa si sotul meu iubit...surpriza! Mi-a gatit ceva ce nu am mai manacat pana acum...am tot auzit de la el de ficatei cu sos de vin insa nu mi-a facut pana acum. Reteta e f simpla si usor de facut si ideala pt o cina usoara.

Ingrediente:

  • 1 tavita ficatei (aprox 500 gr)
  • 200 ml vin
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingurita rasa de amidon
  • 2 lingurite de zahar
  • sare
  • piper
  • oregano (f putin)
Se inabusesc ficateii cu sare si piper si se lasa pana se prajesc putin. Se face un sos din vin in care se desface bulionul si se dizolva amidonul, apoi se toarna peste ficatei. Se lasa se dea un clocot, se mai adauga sare sau piper dupa gust, oregano si apoi....se manancaaaa :))

Noi i-am servit cu gnocchi, insa se pot servi si cu orez. Se fac foarte repede si usor si sunt o nebunie!

Din pacate nu am decat poza de prezentare pt ca au fost facuti de sotul meu si nu ii place sa faca poze :(