Reteta asta o am de la Dani, este un desert usor si fin, ideal pt o masa mai sofisticata.
Avem nevoie de:
- 1 l frisca lichida
- 150-200 ml lapte
- 1 baton de vanilie ( sau 4 esente de vanilie )
- 2 1/2 plicute de gelatina alimentara
- 150 gr zahar
Se lasa gelatina la dizolvat in lapte pt 30 de min si se pune peste frisca atunci cand frisca este aproape sa fiarba. Se lasa pe bain marin inca 10-15 min.
Se lasa 10-15 min la racit si apoi se pune in forme ( la restaurant se folosesc pahare de unica folosinta care apoi se taie pt a rasturna panna cota pe farfurie ).
Pt sosul de fructe avem nevoie de:
- 300 gr fructe de padure, capsuni si visine ( se pot folosi si congelate )
- 3 batoane de scortisoara
- 1 pahar de vin
- 50-75 ml vin
- zahar dupa gust ( mai dulce sau mai acrisor )
Se dau la frigider, atat panna cota, cat si sosul.
Se serveste rece, cu sos de fructe si muuulta pofta :)
Ca idee de decor de poate folosi menta ( o combinatie de arome delicioasa ).
Din pacate poza nu este foarte mare pt ca este facuta cu telefonul la Heraldic, eu acasa nu am facut recent, insa atunci cand voi face voi reveni cu poze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu