Ingrediente ( pt 4 portii )
- 1kg spanac ( daca preferati congelat, insa nu se compara cu cel proaspat )
- 2 linguri faina
- 250-300 ml lapte
- sare
- usturoi ( eu am pus 4 catei si un fir de usturoi verde, depinde de gust )
Preparare:
Se curata spanacul, se spala, dupa care se pune la fiert pt 5-10 min in apa cu o lingurita de sare( cand apa a clocotit ). Apoi se lasa la racit si la scurs.
Se fac gramajoare pe care le stoarceti bine, apoi se toaca.Se caleste in putin ulei, se pune o lingura de faina si jumatate din lapte, amestecandu-se bine; se pune si cealalta lingura de faina, laptele, usturoiul si se mai adauga sare daca este nevoie.
Se serveste cu ochiuri sau cu carne ( piept de pui gratar, pulpe de pui....si ideal cu friptura de miel si piure ).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu