Comanda prajituri si torturi de casa la cel mai bun pret!

Prajituri de casa si torturi (cu frisca sau martipan), toate cu ingrediente naturale, diferite forme in functie de cerintele dvs! Preturi intre 30lei - 45 lei/kg, in functie de cerinte.

Pentru detalii si comenzi - Giorgiana 0765.395.616, Brasov.

luni, 20 aprilie 2009

Cozonac

Ioi...e a doua oara in viata mea cand fac cozonac ( de Craciun am facut 2 de proba, cu stafide ). Bineinteles ca am avut mari emotii si ceva aventuri ca fara nu se putea; nu a crescut drojdia, cumpara alta, las-o din nou sa creasca si tot asa :))
Ingrediente pt 4 cozonaci:
  • 2 kg faina
  • 20 linguri zahar
  • 6-7 oua
  • 1 margarina pt prajituri ( eu am folosit Unirea
  • 2 linguri de untura
  • aprox 1.2 l lapte
  • un pic de sare
  • drojdie ( un cubulet la 500 gr faina )
  • arome ( zahar vanilat, anason, in functie de preferinte )
  • pt umplutura nuca, mac, stafide, rahat, cacao, etc
Se freaca drojdia cu 2-3 linguri de zahar, se pune o lingura de lapte caldut, se presara un strop de faina si se lasa sa creasca ( trebuie sa fie cald in incapere ). Intre timp sa incalzeste bine laptele cu zaharul si aromele ( nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie cald bine ), se topeste untura si se freaca galbenusurile cu 2 linguri de zahar.

Cand drojdia a crescut ne putem apuca de framantat.

Se toarna laptele peste faina cernuta ( neaparat ) si se framanta pana devine omogen ( nu turnati tot laptele o data, s-ar putea sa fie prea mult ). Apoi se adauga drojdia, se mai framanta, apoi punem galbenusurile si la sfarsit untura. Framantam bine timp de 15-20 min si lasam la dospit ( din pacate nu prea mi-a ars de poze si nici nu aveam cu ce maini :) )

Eu am pus si 3-4 linguri de otet dupa ce am pus drojdia, fragezeste aluatul sau se mai poate pune un iaurt din acela de 200 gr.
Pana ce aluatul dospeste, pregatim umpluturile:
  • taiem rahatul cubulete

  • amestecam nuca cu zahar, zahar vanilat si stropim cu rom

  • punem stafidele la inmuiat in lapte sau apa fierbinte si stropite cu rom


  • amestecam macul cu zahar si zahar vanilat si oparim cu un pic de lapte fierbinte

Atunci cand aluatul si-a dublat cantitatea, ne putem apuca de intins foaia pe care o vom umple cu ceea ce dorim.

Coacem aprox 45-60 min la foc mic intr-o tava unsa cu untura si eventual tapetata cu hartie de copt.

Si cam asa s-au facut ultimii doi pana s-au copt ceilalti :)

Si rezultatul....yammy
Si cateva feliute...un pic mai incolo ca poza e plecata in poiana cu tot cu telefon si stapan :))





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu